Vad är ett galleri?

What is a galleryDet första att utreda är vad ett galleri egentligen är. I mångt och mycket kan det röra sig om mängder av olika platser. Vad som är gemensamt för alla gallerier är att det finns plats att ställa ut olika föremål, som för det mesta går under den genre som kan kallas för konst. I det fallet är det en människa som kallas för konstnär som står bakom det du kan se och köpa på alla de gallerier som finns. Det finns naturligtvis också en ägare av galleriet som på ett eller annat sätt står bakom den utställning du besöker.

Det första du tänker på när du hör ordet galleri är antagligen en lokal som enbart har en rymlig och stor plats för utställningar. Här brukar det kunna ställas ut alla former av konst från det som ska placeras på golv i form av skulpturer i lite större format, till tavlor på väggarna. På dessa gallerier kan du även många gånger finns glaskonst och övriga föremål som placeras på hyllor och i montrar för den avsedda utställningen. Det vanligaste du finner är dock de traditionella utställningarna med tavlor målade av en eller flera olika konstnärer.

Det finns även mycket små gallerier som kan vara kopplade till en annan verksamhet. Det kan vara de som kombinerar ett café med att erbjuda olika mindre konstnärer en chans att ställa ut sina verk, eller så kan det helt enkelt finnas ett rum eller en övervåning i någon av de butiker som bedriver försäljning av just dukar, färger och andra tillbehör för att skapa konst, där man också kan få visa upp sina alster. På många platser finns det också de kontor eller butiker på gatuplan som erbjuder mindre utställningar i sina skyltfönster. Som du ser finns det många typer av och former av gallerier.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *