Så mycket kostar det att anlita ett galleri

How much does it cost to hire a galleryNär du som konstnär ska anlita ett galleri för att ställa ut det du har skapat, kommer det att finns olika sätt att gå till väga rörande den kostnad du själv kommer att få vid utställning och en eventuell försäljning. Det som galleriet tänker på när det ska förhandlas om detta är hur känd konstnären är samt vilken kvalitet det är på den konst som ska ställas ut. Vad du som konstnär tänker på är hur mycket du kan tänkas sälja på de olika platser du har att välja på, samt hur stor plats du behöver. Efter det är det bara att börja fundera på vilket val som blir rätt.

För dig som inte är så känd brukar det egentligen inte finnas någon chans att ställa ut på ett stort och välkänt galleri. Här vill de bara ha kvalitet, eller så kommer det helt enkelt att kosta för mycket. I ditt fall blir det istället de mindre gallerierna eller de caféer eller andra platser som kombinerar utställning med sin andra verksamhet som kan bli aktuella. Oftast kan du komma billigt undan eller så kommer de enbart att ta en viss procent av din eventuella försäljning som kan tänkas uppstå.

Detta är något som de stora gallerierna också gör när de har utställningar. Det är just därför som de bara accepterar större och mera välkända samt etablerade konstnärer. De lever på sin verksamhet, och då kommer hela tiden gallerier att tänka på den procentuella vinst de kan få av att arrangera denna utställning. Du som ändå vill ställa ut på dessa platser kan alltid göra en överenskommelse, men det kommer att bli dyrt och i detta fall kosta mera än vad det förmodligen smakar. Är det dock så att du är en av de få konstnärer som har pengar att satsa, kan det vara ett bra sätt att få den uppmärksamhet du söker.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *