Alternativa platser för utställning

Alternative locations for the exhibitionOm det nu ska gås tillbaka till alla de konstnärer som vill ställa ut sina alter och då söker efter ett galleri att göra detta på, så kan detta vara något som blir ganska så kostsamt. Nu finns förvisso chansen för alla de som vill komma billigare undan att ställa ut i alla de virtuella gallerier som finns på nätet. Tyvärr så passar inte detta alla, utan de vill helt enkelt ställa ut sina alster i verkligheten och finns det då några alternativ för de som vill göra detta? Ja, det finns alternativ som du själv kan skapa – eller de som redan finns.

De som finns är då alla de olika offentliga lokaler du kan få ställa ut i. Här kommer du då att kunna finna kommunalhus, olika andra myndigheter. Dessutom är detta också mycket vanligt på sjukhus. Här kommer du då att kunna få hänga din konst och även ha ett eventuellt pris eller en kontaktinformation vid sida av eller på ramen. Du kommer dessutom många gånger att kunna göra samma sak på bibliotek i många städer och detta kan då vara något som är helt gratis och kan ibland ge ett mycket bra resultat.

När du själv ska hitta på något som gör att du kan ställa ut, så kommer du då att få vara lite påhittig. Finns det någon form av lokal som du kan förknippa med din konst? Kan du hitta en sådan lokal och kanske hyra denna i bara några dagar och dela ut reklam i form av flygblad, kommer detta att bli mycket billigare än att välja ett galleri. Här kommer det alltid att finnas flera olika saker att göra. Är det bra väder och sommar kan du exempelvis arbeta i samarbete med en restaurang, där just din utställning kan tänkas vara lönsam för restaurangägaren som drar fler gäster.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *